keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kissakuvahaaste 104: Ovi

Osallistutaanpas pitkästä aikaa haasteeseen ihan kahden kissan voimin. Kissojen muutama vuosi sitten tapahtunut muutto meille ei ole vaikeuttanut elämäämme oikeastaan millään muulla tavoin kuin että matkalle lähtiessä on joko otettava katit mukaan tai etsittävä niille hoitotäti, joka meidän tapauksessamme on kyllä aina ollut hoitosetä...joka muuten on kissoille melko allerginen. Eh.

Toinen muutos "entiseen elämään" nähden on koskenut ovia. Olin ennen tosi tarkka sen asian kanssa, että erityisesti juuri vessan oven on oltava kiinni aina, ellei joku nyt jostain syystä joudu ravaamaan vessan ja eteisen väliä useita kertoja lyhyen ajan sisään. Nykyään oven on kuitenkin pysyttävä lähes aina auki, jotta katit pääsevät käymään omassa vessassaan ongelmitta. Pätkiksen jättimäinen torttu keskellä olohuoneen mattoa ei nimittäin sovi saumattomasti sisustukseemme. Vieraat (jopa ne kissalliset) unohtavat usein jättää vessan oven auki, joten nykyään hauskoihin kaverillisiin illanviettoihin kuuluu emännöinnin ja isännöinnin lisäksi myös ovivahdin rooli. :p


Tässä taas kuvasatoa jouluisesta mummilasta.
Oven takaa kurkitaan epäilevästi samaa otusta, joka
pilkottaa tuolta taustalta valokuvan muotoon ikuistettuna.



Sinni kyllä osaa avata oven kuin oven, jos sitä ei ole kahvasta kiinni käännetty, mutta Pätkis on ovien kanssa täysin avuton. Ellei väli oven ja karmin välissä ole vähintään kahden tassun paksuinen, ei katilla ole aavistustakaan kuinka päästä toiseen huoneeseen. Se ei tajua ottaa mallia Sinnin tekniikasta (eli mikä tahansa uloke oven väliin ja sitten vängätään niin maan pirusti), vaikka monet muut tavat se onkin osannut matkia. Pölijä mikä pölijä.

Ja jos erehtyy sulkemaan makkarin oven illalla nukkumaan käydessään, saa olla varma, että tulee heränneeksi yöllä aivan karmeaan raapimiseen, kun joku haluaa mennä juuri siihen huoneeseen, johon pääsy on suljetulla ovella evätty. Ovet pysyvät siis auki öisinkin, koska toisin kuin kissoilla, ei meillä ihmisillä ole aikaa lorvia vaaka-asennossa ihan koko päivää röllyköitämme rapsutellen.

8 kommenttia:

  1. heh, hauska kertomus teidän kissoista ja ovista ja todella kauniita kissoja kuvassa <3

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon kommentista! Ai niin ja saa toki poiketa uudemmankin kerran. ;)

    VastaaPoista
  3. Pätkiksellä on niin epäilevä ilme kuvassa=D
    Meillä on myös jouduttu vieraiden jäljiltä tarkisteleen vessan ovea, kun ne ryöttäät tuppaavat sen laittamaan kiinni.Kerran sattuikin mielenkiintoinen tapaus asiaan liittyen.Minä ja kaverini lähdettiin aikaisemmin baariin ja miehet jäi vielä iltaa viettämään meille joksikin aikaa.Mieshän ei tietenkään tajunnut tarkistaa vessan ovea lähtiessään.
    Siinä sitten aamulla heräilin ja suuntasin keittiöön.Paistinpannulla oli jokin epämääräinen tumma möykky.Huutelin siitä miehelleni, että olivatko he laittaneet illalla jotain syömistä pannulla, mutta eivät kuulemma olleet.No, siitä pääteltiin, että vessan ovi oli tietenkin illalla teljetty kiinni ja jollekkin kissalle oli tullut isompi hätä ja mikä sen parempi paikka kyykistyä kakkimaan kuin paistinpannu!

    VastaaPoista
  4. Teiän katti oli kohteliaasti menny vääntämään isäntäväelle aamupalaa, kuinka söpöä! Kannattaa siis sulkea se ovi jatkossakin, jos kokkaaminen ei oikein maistu. :D Eikös se mämmi oo monenkin herkkua?

    VastaaPoista
  5. Meillä on Tassun molemmissa kodeissa järjestetty tuo vessanovijuttu joko kumisilla tai puisilla kiiloilla ettei ovet pääse kiinni vahingossa päivisin jos Tassu remuaa yksikseen.

    Nuo portaat on kerrostalon lasitetulla parvekkeella, parveke on maantasolla niin ei uskalla jättää ovea raolleen kun parvekkeelle on niin helppo tunkeutua. Myös lämmön kannalta tuo ylhäällä oleva saunan ikkuna on parempi.

    VastaaPoista
  6. Meillekin ostettiin sellainen este, vaan se osoittautuikin kotona liian matalaksi kyseiseen ovimalliin. Onneksi esteille ei oo ollut todellista tarvettakaan, ku ei nuo katit ovea ole vielä kertaakaan kiinni onnistuneet työntämään. Elikot tuntuvat vain nukkuvan ne ajat, kun ovat keskenään kotona. :)

    Niin juu, näytti vaan ihan omakoti/rivitalolta, ku en oo ennen nähny kerrostaloasuntoa, jonka saunan ikkuna ois suoraan parvekkeen yläpuolella.

    VastaaPoista
  7. Meidän karvakoipi sai nuorempana ovet auki kahvaan hyppimällä, mutta nykyään 13-vuotiaana vanhana rouvana ei enää jaksa sellaista harrastaa joten tyytyy vain raapimaan oven takana jos ovi on suljettu. Jos ovi on raollaan (vessan ovi aina raollaan) saa Nena sen helposti auki tassulla tai kuonolla (tapahtuma on todistettu monesti), mutta sellainen työnteko ei tietenkään ole hänen majesteettinsa arvolle sopivaa raatamista joten mieluummin hän vain istuu oven edessä ja odottaa että joku tulee "avaamaan" sillä noita palvelijoitajan täällä on ihan kaksin kappalein =) toinen hyvä konsti on mennä vessaan yhtäaikaa kun jompi kumpi palvelijoista menee sinne.

    VastaaPoista
  8. Juu Pätkis tekee aivan samaa eli esittää totaalisen avutonta (tai sitte se oikeasti on sellainen, mikä tuntuu jopa ihan uskottavalta) ja tunkee oikeastaan joka kerta yhessä vessaan/kylppäriin, jos sinne joku isäntäväestä menee. Joskus se jopa herää uniltaan ja juoksee paikalle toisesta huoneesta. :D On ne ihme sakkia noi kissat.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)