perjantai 15. tammikuuta 2010

Muutto

Uusi vuosi on tuonut kissojen elämään paljon vaihtelua eikä vähiten siksi, että se aloitetaan aivan eri ympäristössä kuin edeltäjänsä. Jo ennen joulua kissat nimittäin pääsivät muuttopuuhiin, mikä ei aluksi miellyttänyt niitä yhtään kaikkien kivojen leikkipaikkojen kadotessa ympäriltä.



Ei mua kukaan näe, eihän?


Kyllä siinä oltiin hätää kärsimässä, kun sisään ja ulos lappasi porukkaa, joka kantoi pois piilopaikan toisensa jälkeen, kunnes lopulta suojana olivat vain verhot. Tai no suojakin on suhteellinen käsite, kuten kuvasta näkee... Noh, idea kai se on tärkein tässäkin asiassa.



Tuonneko mahtuu muka kaksi kissaa?


Oli kuitenkin aivan selvää, että kantokoppaan oli taas uskaltauduttava, jos meinasi selvittää minne ne kaikki huonekalut ja lelut loppujen lopuksi oikein katosivatkaan. Muutoksen vastahakoiset värinät viiksissään kissat matkasivat kopassaan kohti uusia nurkkia, joista täytyi alkaa omaa reviiriään valtaamaan.



Hei täähän haisee kodille!


Voin rehellisesti myöntää yllättyneeni kuinka nopeasti kissat uuteen kotiin sopeutuivatkaan! Ne nukkuivat autuaasti jo ensimmäisenä yönä, kierivät matolla tyytyväisinä ja leikkivät leluillaan aivan eri tapaan kuin vieraissa nurkissa kyläillessään. Ehkä ratkaiseva tekijä oli irtaimisto, joka oli ennestään kateille tuttua, vaikkakin aivan erilainen ympäristö muutoin olikin. Oma kiipeilypuu tuli tietysti tarkoin tarkastettua heti alkuunsa, vaan eivätpä katit malttaneet koko iltaa siinä keikkua, kun niin paljon muutakin nähtävää riitti.



Oiskohan tuonne turvallista hypätä?


Ja mitä kaikkea muuta Pätkis ja Sinni uudelta reviiriltään löysivätkään selviää tulevissa postauksissa!

8 kommenttia:

  1. Voi uskomatonta, miten saatkaan kissoista noin erilaisia kuvia! Meillä kyllä Simbasta saa jos jonkinmoisia, jos vain ehtii räppästä, mutta Oliverin ilme ja asento on aina täsmälleen sama. :'D

    VastaaPoista
  2. Noi on semmosia vänkyröitä, että ne vääntyy jatkuvasti mitä kummempiin asentoihin. Ei siinä kuvaajalla oo muuta hommaa ku vaan räpsiä minkä ehtii. Nii ja parhaat kuvathan toki kuvataan aina ihan vahingossa.:D

    VastaaPoista
  3. Kissat sopeutuu yllättävän nopsaan uuteen kotiin, mut on varmaan just se että irtaimisto on tutun hajuista kun se tulee vanhasta kodista ja ainoastaan järjestys on uusi. Uuden kämpän haju tietysti sekoittuu nopeesti omien kalusteiden hajuihin.

    VastaaPoista
  4. Juu niin se on.:) Ihan eri juttu ois ollut, jos oltais tuotu kämppään pelkästään uusia huonekaluja, vaan ny melkein kaikki vanhat kalusteet vaihtoivat osoitetta mukanamme ja näin ollen katitkin tunsivat olonsa oikein kotoisiksi alusta lähtien.

    VastaaPoista
  5. Heh, voi että kissat on niin hauskoja. Hyvä piilo tuol verhon takana.
    Minäkin olen muuttanut kolmen kissani kanssa jo aikas monta kertaa, ja hyvin ovat aina sopeutuneet, kun samat tutut tavarat ja lelut vaan löytyy. Mekin etsimme taas uutta asuntoa.
    Onnea teille uuteen.

    VastaaPoista
  6. Verhoa on koitettu piilopaikaksi ennenkin mm. imuria pakoillessa.:) Ja kiitos, teille myöskin onnea uuden kodin etsintään!:)

    VastaaPoista
  7. Ihanko oikeesti voit kuljettaa kissoja samassa kuljetuslaatikossa? meillä ei tulis kysymykseenkään!

    Teija

    VastaaPoista
  8. Juu aina nuo matkustavat samassa ja pärjäävät oikein hyvin.:) Eivätkä ne matkat edes ole lyhyitä, sillä usein ollaan matkattu Lahdesta Ouluun ja päinvastoin eli noin kuutisen tuntia vuodenajasta ja ruuhkista riippuen. Ainoa harmi on kantokopan paino, nuo kun painavat yhdessä vajaa kymmenen kiloa ja tykkäävät kannettaessa asettua kyttäilemään ritilän kohdalle aiheuttaen lievää toispuoleisuutta kopan painossa.:D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)